بسترن B70 محصول جديد بهمن خودرو در راه است
دوشنبه، 28 تير، 1395

بسترن B70 محصول جديد بهمن خودرو در راه است


بعد از عرضه دو محصول سواري FAW چين توسط گروه بهمن، گويا اين بار اين شركت قصد آوردن B70 را به ايران دارد. با اينكه اولين محصول اين شركت،B50، با استقبال جالبي رونمايي نشد، ولي نسخه B50F با ظاهري جديد در اين چند وقت مورد استقبال مردم واقع شده است.

بسترن b70

در اصل B70 همان B50 با چهره اي رسمي تر و مثل برادر كوچكتر خود بر منبا مزدا ۶ طراحي شده است. اولين نسل اين خودرو را در سال ۲۰۰۶ با نام FAW C301 وارد بازار چين شد. مدل ۲۰۱۲ آن با تغييراتي ظاهري و فني مواجه شد و در سال ۲۰۱۴ اتاق جديد آن معرفي شد. همچنان هم اين طراحي بر مبنا اصول طراحي مزدا۶ بوده و از موتورهاي سري L مزدا براي راه انداختن اين چيني استفاده مي شود.در حاشيه نمايشگاه مشهد هر كاري كرديم كه مشخصات دقيق اين خودرو را در ايران بدست بياوريم، نشد. حتي مسئولين غرفه هم از ماشين اطلاعاتي نداشتن و تنها چيزي كه در مورد اين ماشين سفيد مي دانستند اين بود كه بسترن B70 است.
 

نكته جالب در نمايشگاه اين بود كه خيلي ها ظاهر B70 را نمي پسنديدند و از ظاهر B50F بيشتر استقبال مي كردند. چراغ هاي عقب خودرو جذاب و كشيده طراحي شده بود. ولي در جلوي خودرو بخاطر ظاهر محافظه كارانه و نگرش تجملي، از حالت هاي اسپرت كاسته شده كه برخي مخاطبين FAW نمي پسندند. از طرفي طراحي رينگ ساده نسبت به B50F كمي در ذوق مخاطبان مي زند.
 

B70 نسبت به B50F لوكس تر و به امكانات به روزتري مجهز شده است. در نسخه اي از بسترن B70 موتور ۱۹۹۹ سي سي ۱۴۴ اسب بخاري با ۱۸۴ نيوتن متر وجود دارد كه با گيربكس ۶دنده اتوماتيك تيپترونيك نيرو را به چرخ هاي جلو منتقل مي كند. البته گيربكس ۶دنده دستي هم براي اين خودرو وجود دارد كه احتمال ورود آن با توجه به مدل داخل نمايشگاه بسيار كم است. هر دو نسخه موتوري بسترن B70 داراي استاندارد آلايندگي يورو۵ و يورو۴ ارتقا يافته هستند و مصرفي زير ۴/۹ ليتر به ازاي هر صد كيلومتر را در مصرف تركيبي رقم مي زنند.
بسترن b70

در نسخه ديگر از B70 موتور ۱٫۸ ليتري توربوشارژر وجود دارد كه ۵/۱۸۳ اسب بخار قدرت و ۲۳۵ نيوتن متر گشتاور توليد مي كند. اين موتور تنها با گيربكس ۶دنده اتوماتيك قابل سفارش است. سيستم تعليق اين ماشين همانند B50 از دوبل جناغي در جلو و چند اتصالي(Multi Link) در عقب تشكيل شده و فرمان پذيري اين خودرو از سيستم هيدورليك (HPS) پيروي مي كند. ترمزهاي خودرو در جلو ديسكي خنك شونده هستند و در عقب از ديسكي ساده استفاده شده. براي حفظ ايمني خودرو از سيستم هاي ABS،EBD و BA در كنترل اين ماشين بهره گيري شده و براي حفظ ايمني ماشين در شروع حركت و جاده ها از سيستم كنترل لغزش ( TCS و ESP) استفاده مي شود. طبق اعلام شركت FAW اين خودرو در بهترين شرايط به شتاب صفر تا صد ۷/۱۰ ثانيه دست پيدا مي كند و سقف سرعت خود را به ۲۱۵ كيلومتر بر ساعت مي رساند. ابعاد B70 نسبت به B50 كمي بزرگتر بوده و تنها ۵ سانتي متر در فاصله محوري افزايش طول داشته. براي تخليه دود بهتر اين خودرو مثل B50F از دو اگزوز استفاده مي كند و با توجه به اينكه در B70 قاب اگزوز كرومي شده، زيبايي به مراتب بهتري را به خودرو اضافه كرده است.
 

جدا از ارتقا قوا نسبت به برادر كوچكتر، B70 از نظر امكاناتي هم فاصله زيادي از B50 گرفته و كلاس كار خودرو را بالاتر برده است. سيستم تهويه خودرو از نوع اتوماتيك دوگانه است كه قابليت تنظيم براي هر كدام از سرنشيان جلو را به طور مستقل دارد. همچنين B70 به گرمكن صندلي هاي جلو مجهز شده است تا سطح امكانات كاملتري را در اختيار سرنشيان قرار بدهد. البته ضعفي كه همچنان وجود دارد اين است كه تهويه مستقيم براي صورت سرنشينان عقب وجود ندارد و تنها از كف خودرو تهويه براي رديف عقب ميسر است. استارتر در برخي نسخه هاي اين خودرو موجود است و جاي آن در ماشين قرار دارد. البته كه نسخه اي كه در نمايشگاه مشهد به نمايش گذاشته شده بود فاقد اين آپشن بود. آينه هاي جانبي خودرو از نوع برقي گرمكن دار با تاشو برقي است كه نسبت به B50 كامل تر است. آينه ديد عقب خودرو هم از نوع حساس به نور مي باشد كه به طور الكتريكي كار مي كند. براي حفظ پرستيژ B70 سانروف در اكثر نسخه ها وجود دارد. شيشه هاي خودرو هم نسبت به بي پنجاه از قابليت UV برخوردار است كه برتري خوبي را نسبت به برادر كوچكتر به ارمغان مي آورد. تودوزي خودرو از نوع چرم مشكي مي باشد كه كيفيت به نسبت خوبي را شاهد هستيم. نخ دوخت صندلي ها و تودوزي به رنگ قرمز است كه جذابيت زيادي را به داخل خودرو داده است. صندلي راننده هم مثل B50 برقي بوده است و در جهات مختلف قابل تنظيم مي باشد. نسخه موجود در نمايشگاه داراي سنسور پارك جلو و عقب به صورت فابريك بود كه در اكثر B70ها اين سيستم به صورت فابريك و استاندارد قرار دارد. چراغ هاي اين خودرو به طبع B50 از سيستم هالوژن بهره مند است و نور پايين و بالا هر دو در محفظه اي با لنز قرار دارد. براي حفظ زيبايي خودرو نور روشنايي روز هم به خودرو اضافه شده تا ضعفي كه در B50F ديده مي شود، در اين اتاق جبران شده باشد. البته كه هنوز سنسور نور در اين اتاق هم آپشن حساب شده و روي نسخه هاي فول قرار ميگيرد.سيستم صوتي اين خودرو به صورت فابريك قابليت پخش AUX، MP3،USB و CD را از ۸ باند مجزا دارد و در نسخه فول آپشن، مانيتور با قابليت پخش DVD، GPS و نمايش فضاي پارك وجود دارد.
 

سيستم كروزكنترل در سمت راست فرمان و تنظيمات سيستم صوتي سمت چپ آن قرار دارد. غربيلك فرمان در ظاهر جدابيت B50F را ندارد و خيلي ساده و رسمي طراحي شده است.ايمني B70 نسبت به B50F ارتقا پيدا كرده و از ۶ كيسه هوا بهره مي برد كه ايربگ هاي پرده اي نسبت به B50F اضافه شده است. همين امر باعث شده تا در كنار وجود سيستم ESP، اطمينان بيشتري به اين خودرو در جاده ها داشته باشيم.
 

قيمت بسترن B70 در نسخه فول موتور ۸/۱ ليتري توربوشارژر،۸۰۰/۱۴۹ يوان مي باشد كه نسبت به B50F حدود بيست و هفت هزار يوان گران تر است. يعني به قيمت پولي ما حدود ۱۴ ميليون تومان گران تر است. نسخه ۲٫۰ ليتري فول آن هم سه هزار يوان از B50F ارزان تر است. البته كه طبق گفته يكي از مسئولين غرفه قيمت B70 در ايران حدود ۸۵ ميليون تومان است.
 

اگر قرار باشد كه بسترن B70 با اين مشخصات با قيمت زير ۹۰ ميليون عرضه شود، مسلم است كه نسبت به B50F بيشتر مي ارزد. موتور قوي تر، امكانات بهتر و معيارهاي ايمني بيشتر از شاخص هايي است كه باعث مي شود يك خودروي ۹۰ ميليوني هرچند چيني گزينه اي مناسب براي خريد باشد. اين روزها كه ليفان ۸۲۰ كرمان موتور، رقيبي به نام بسترن B50F را براي خود مي شناسد، بايد در انتظار مبارزي سخت تر در مقابل خود باشد و در برخي پارامترها بازبيني اي داشته باشد.
بسترن b70



 

ارسال نظر

نظر خود را درباره این مطلب بنویسید ...