ایمنی خودروها وتلفات جاده ای
سه شنبه، 4 ارديبهشت، 1397

ایمنی خودروها وتلفات جاده ای

سومین یکشنبه ماه نوامبر از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی <<یادبود قربانیان حوادث جاده ای >>نام گرفته است. تصادفات جاده ای در آنی روی میدهند اما علاوه بر تلفات جانی که به جای می گذارند تاثیراتش نیز مدتها خانواده‌ها را ترک نمی کند.

براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی (WHO) سالیانه 25/1 میلیون نفر در تصادفات رانندگی در سراسر دنیا کشته شده و حدود 20 تا 50 میلیون نفر درگیر آسیبهای جدی ناشی از این تصادفات بوده‌اند

 تصادفات جاده ای نهمین عامل مرگ و میر در جهان محسوب می شود. این گزارش می افزاید که بیشترین مرگ و میر ناشی از تصادفات در کشورهای کم درآمد صورت می گیرد.

یکی از مهم ترین عواملی که می‏تواند در کاهش تلفات جاده‌ای تاثیرگذار باشد، ایمنی خودروهاست. در دنیا موسسات گوناگونی وجود دارند که خودروهای مختلف را با استفاده از عوامل متنوعی از لحاظ ایمنی رتبه‏بندی می‏کنند. در‌حال‌حاضر ایمنی خودروها در چهار حوزه مورد سنجش قرار می‏گیرد.

محافظت از سرنشینان بزرگسال (که شامل راننده و سرنشینان می‌شود)، محافظت از سرنشینان خردسال، حفاظت از عابرین پیاده و سیستم‌های کمکی راننده. به دلیل وجود انعطاف بیشتر در امتیاز دهی به خودروها، مبنای (ملاک) ستاره اولین بار در سال ۱۹۹۷ مطرح شد.

.                                      

حفاظت از سرنشینان بزرگسال (Adult Occupant Protection)

امتیاز حفاظت از سرنشینان بزرگسال بر مبنای ضربه از جلو( تصادف از جلو بیشترین میزان کشته و جراحت جدی را نسبت به دیگر تصادفات در پی دارد)، کنارین و تست شلاقی (whiplash) تعیین می‌شود که برای ارزیابی حفاظت از سرنشینان و راننده خودرو به کار گرفته می‌شود.

حفاظت از سرنشینان خردسال (Child Occupant Protection)

ملاک ارزیابی حفاظت از سرنشینان خردسال از سه جهت بررسی می‌شود؛ محافظت از کودک در صندلی محافظ بچه در تست‌های ضربه از بغل و جلو، توانایی خودرو در تطبیق با صندلی‌های بچه در اندازه و طرح‌های مختلف، در دسترس بودن امکانات خاص برای حمل و نقل امن کودکان در خودرو

 حفاظت از عابرین پیاده (Pedestrian Protection)

امتیاز حفاظت از عابرین پیاده از طریق ارزیابی سازه‌ی جلو و عقب خودرو مانند شیشه‌ی جلو، کاپوت، سپر و لبه تیز جلوی آن است. در این تست‌ها، میزان آسیب دیدگی سر، لگن، قسمت بالا و پایین پا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. خودروهایی که مجهز به ترمز AEB مخصوص عابرین پیاده است، امتیاز ویژه‌ای دریافت خواهند کرد.

سیستم دستیار ایمنی (Safety Assist)

امتیاز سیستم دستیار ایمنی از طریق تست بر روی تکنولوژی‎های کمکی راننده مشخص می‌شود. این‌گونه تکنولوژی‌ها به راننده کمک می‌کند تا از وقوع تصادف جلوگیری کند یا از شدت جراحات بکاهد. در این آزمایش‌ها، موسسه‌ی Euro NCAP کارایی سیستم و عملکرد آن در هنگام رانندگی معمولی و شرایط بحرانی مورد ارزیابی قرار می‎دهد.                       

 ودرآخر:

راهنمای عمومی سیستم امتیازدهی ستاره‌ای فعلی موسسه ایمنی اروپا Euro NCAP :

5 ستاره ایمنی: عملکرد خوب در تست تصادف. مجهز به بسیاری تکنولوژی‌های پیشگیری از تصادف

4 ستاره ایمنی: عملکرد خوب در تست تصادف. تکنولوژی‌های مناسب پیشگیری از تصادف قابل سفارش هستند

3 ستاره ایمنی: عملکرد متوسط رو به بالا برای سرنشینان در تست تصادف. عدم وجود تکنولوژی‌های پیشگیری از تصادف

2 ستاره ایمنی: عملکرد قابل قبول در تست تصادف. عدم وجود تکنولوژی‌های پیشگیری از تصادف

1ستاره ایمنی: عملکرد روی مرز درتست تصادف.

 

ارسال نظر

نظر خود را درباره این مطلب بنویسید ...